top of page

OSJEČKA ROCK GRUPA

 

     the RED ROOSTERS

Bogatstvo osječke glazbene scene svakako upotpunjuje i mlada osječka rok grupa  RED RUSTERS. U nepunih četiri godine svoga postojanja svojim atraktivnim scenskim nastupom i bogatim repertoarom omogućili su pravi užitak ljubiteljima klasičnih rock i blues ostvarenja. Svoje uzore pronašli su u  ROLING STONSIMA, ČAKU BERIJU, ELVISU PRISLIJU, REJU ČARLSU i drugim svjetski poznatim glazbenicima.

 

Okosnicu grupe čine LJUDEVIT LAUŠIN, frontman grupe, vodeći vokal, gitarist i virtuoz na usnoj harmonici i JOSIP HORVAT, prateći vokal i solo gitarist. Bas gitara je u rukama GORANA PAVLOVIĆA,  a dinamiku i ritam na bubnjevima stvara MILAN IVANIĆ.

 

Autorski rad grupe od 22 glazbena ostvarenja objavljen je na dva nosača zvuka u vlastitoj produkciji. Važno je napomenuti da su sve pjesme izvedene na engleskom jeziku.  KOTOS INFO TURISTIČKI VODIĆ omogućuje vam slušanje tri glazbena broja.

 

Osim mnogobrojnih nastupa na velikim scenama kao što su OSJEČKA LJETNA NOĆ, OSJEČKI KORZO, JESEN U OSIJEKU, VALPOVAČKO LJETO, zagrebački PURGERAJ, MOČVARA i RUTA GeGe, sve je veća prisutnost na radio postajama OSIJEKA, ĐAKOVA, VINKOVACA, VARAŽDINA, RIJEKE . Česti su nastupi u raznim rok klubovima.

 

Gostovanje u BRILJANTINU, HRVATSKE RADIO-TELEVIZIJE, grupi je omogućio proboj na svjetsko tržište na kojem su u kratko vrijeme izbili na prvo mjesto američke top liste demo bendova. Time su za korak približili svom cilju – biti prisutni na svjetskoj rok pozornici.

  • Wix Twitter page

Twitter

  • c-facebook

Facebook

  • c-youtube

YouTube

  • google-plus-square
  • twitter-bird2-square
  • facebook-square

​Copyright 2022, No animals were harmed in the making

Created: Davor Horvat

bottom of page